perjantai 25. lokakuuta 2013

Kuvagalleria perustutkinnolta

Perustutkintolaisilla pitäisi olla enemmän vastaavia tehtäviä (esim. alla oleva poiju), mua kehitti kaikista eniten asiakastyöt, koska ne oli joka kerta erinlaisia ja niissä oppi kantapäänkin kautta. Enempi tuotteiden teko kehittäisi kuin se, että istuu ja hitsaa kopissa pienaa. Aika harvoin työelämässä on mahdollisuutta ihanne olosuhteissa hitsata, tuotteiden teko toisi siihen myös hieman todellisuuden tuntua.

Poijuankkuri. Opettaja Vuorisen levy- ja teräsrakennetöiden jaksolla, Tuohimetsän kanssa hitsattiin. Aina yhtä hienoa nähdä valmis tuote, vaikka en tuota alusta asti ollut tekemässä.

Cast away-levyseppä antamassa lämpöä muotoilua varten


Edellä mainittuun jaksoon kuului valmistaa kiukaan osia ja suotavaa olisi ollut saada hitsattua kiuas kasaan. Vuoriselle tehtiin pieni jäynä tähän tulipesään liittyen. Hitsasin kyljen ja Jauhiainen kävi antamassa korjauskehoituksen osalle saumaa. Myöhemmin Vuorinen tuli katsomaan ja sanoi että kaikki pitää rälläköidä pois. Vuorisen mentyä Jauhiainen tuli takaisin ja hämmästeli miksi olin hionu kaiken pois. Kerroin tapahtuneen ja siitä inspiroituneena Jauhiainen hitsasi koko kyljen. Myöhemmin Vuorinen kävi tämänkin sauman arvioimassa, tietämättä että se oli Jauhiaisen. Kyllä oli naurussa pitelemistä kun sauma oli "sinnepäin" tai "pikkuisen parempi". :) Kiuasta ei valitettavasti saatu tehdä loppuun, näyttö puski päälle. Tuohimetsä kuitenkin kokosi mun ja Sirin paloista kiukaan vuotta myöhemmin. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)
Nättiä ja vähemmän nättiä saumaa. :)
Etsi viisi virhettä ;)


Akselivaunun etäisempää tarkastelua

Toimiva tuote, harmi vaan että sekin päätyi jonnekkin romuläjään loppuen lopuksi.
 


Hitsaajan välipala. Viineri<3

Voi että tulee kaipuu näihin aikoihin! Alumiinipöydän jalka oli tosi vaikea hitsata tigillä. Siihen hitsattava lappu oli pieni, ja jos liian pitkäksi aikaa jäi paikalleen, lappu suli samantien piloille. Kulmakohta oli kaikista vaikein, ei oikein tiennyt mistä päin katsoo ja mistä suunnasta lisää lankaa. Hitsasin oikealta vasemmalle. Näytössä jalkalappujen hitsaus onnistui.

 
Valmis! Tämäkin oli niitä "siperia opettaa"- tekemisiä.

Muistan että meni ylitöiksi, onneksi Merilä oli iltakurssilaisten kanssa niin sain jäädä tekemään. Olin hirveän stressaantunut, aamulla oli deadline. Treenit jäi väliin kun olin ihan loppu. Enkä olis ehtiny syyä mitään. Kyllä tuntu hyvältä nähdä pöytä valmiina ja lähteä kämpille. Saumojen arvostelun jälkeen kansi liimattiin possuliimalla kiinni.

Osa näistä onnistuikin

Täydellisyyttä hipovat koukut
Haastavin materiaali tähän mennessä!

Välitaso. Perustutkinnon parasta aikaa oli ehdottomasti alumiini ja rosteri jakso. Siri on varmasti samaa mieltä :)

Tämäkin jäi possuliiman alle piiloon. Miltäköhän tuntuisi hitsata ÄLYMIINIÄ pitkästä aikaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti