lauantai 27. heinäkuuta 2013

Hylky

Aloitin hitsaamaan pientä vinoa putkea. Opettaja Merilä ehdotti, että kannattaisi käydä kysymässä koneistamossa jos joku tekisi viisteet siellä. Yllätyin suuresti kun koneistamon Opettaja Hokkanen tarjoutui ilomielin tekemään viisteitä. Ehdotin että voisin itsekkin ne tehdä jos vain kerrattaisiin perus jutut kun viime kesästä on kuitenkin aikaa. Tämä kuitenkin halusi tehdä itse viisteet, sopihan se mulle, ei oo koneistaminen ykkös juttu. Eikä edes top kympissä! Hokkanen osasi, ei menny ku kymmenen sekuntia kun yhden pyöräytti, rälläkällä olis menny kymmenen minuuttia.

Juuri meni ihan helposti, mut pinnassa jatkuva kääntäminen ja kulman muuttaminen teki pinnasta kamalan. Ei ookkaan ihan vakaat nämä kädet, eikä oo sitä koordinaatiota. Kolmannen tein yhdellä pinta palolla ja siitä tuli tosi nätti, jatkan sillä linjalla. Siinä kun sitä ihailin, Merilä tuli sanomaan huonot uutiset, hylky tuli putkesta. Vika lista oli pitkä ja numerokoodeja useampi, liitosvirhe, huokonen ja kuonasulkeuma. Masensi, ihan kuin mun ulkonäköä ja olemusta olis arvosteltu virheelliseksi. "Nyt sulla ei oo ihan standardien mukaiset pohkeet"

Jotenkin mulla oli ollu epäilevä tunne sen puhtaudesta, mutta koska mulla on ollu melkein aina sellainen olo ku kappale on menny kuviin, niin en perunu kuviin lähettämistä. Olin erittäin pettyny itseeni, kokosin itseni yllättävän pian ja aloin ihan uudella innolla hitsaamaan uudestaan. Yritin pintaan eri tyyliä ja Merilän suosituksesta lisäsin vielä enemmän virtaa, eikä näyttänyt ollenkaan hullummalta. Hioin kaikki kököt hyvin huolellisesti pois, ei ainakaan niistä jää kiinni puhtaus. Maanantaihin jää sen puhtauden tietäminen. Ensi viikolla tiukka tavoite, iso putki kuvista läpi ja pikku putki hyvälle mallille! Teema musiikkina mustaschin it´s never too late. Peliä ei vielä oo menetetty vaikka hylyky tulikin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti