tiistai 19. maaliskuuta 2013

Susikäsi

Seuraava teksti saattaa sisältää ikäviä kuvauksia ja sisältää kuvia haavoista, jotka voivat ällöttää.

Mun vasen käsi on suhteellisen altis erillaisille tapaturmille. Viime talvena tiskatessa iso teekuppi luiskahti kädestä ja otin sen pompun kautta kiinni. Kupin terävä särmä upposi kämmeneen ja hetken aikaa viiltoa tuijotettuani totesin, että tiskailut jää tähän, verta alko tulemaan sen verran reippaasti. Muutama tikki tuli ja opetus siitä ettei näin "nopealla" reagointi kyvyllä kannata yrittää pelastaa putoavaa astiaa. Tulevaisuus näyttää jäikö opetus muistiin.

Alku kesästä saatiin Sirin kanssa ensimmäinen asiakastyö puuhailu, osaltani työtehtävä jäi kesken, kun hieman penkkihiomakone nappasi hanskasta. Muistaakseni se työ oli jonkinlainen mainoskyltti, johon tuli aika pieniä levyn osia. Hiottiin niitä siinä yhdessä sarjatyönä, ja yhtä palaa jäin oikein ihastelemaan että tulipa hyvä, ja kun olin laskemassa sitä alas, huomaan että hitsaushanska on jäänyt koneeseen kiinni. Yritin sitä siinä epätoivoisesti repiä, siinä vaiheessa muhun ei sattunu yhtään ja oikeasti luulin että hanska on vain kiinni. Siri näppäränä sammutti koneen, jolloin hanska irtosi heti. Muistan, että Siri sanoi: "nyt kävi pahasti". Itse en muista olleeni mitenkään hysteerinen, Siri on toista mieltä :) Enkä vielä tässäkään vaiheessa tuntenut kipua tai edes uskonut ihoni mitenkään vaurioituneen, mutta kun hanskan otti pois, alta paljastui hyvin kuoriutunut kämmenselkä ja muutamasta kohtaa syvä haava. Siinä vaiheessa kun kädestä alkoi pulppuamaan verta BLUP BLUP BLUP, tajusin, ettei siihen taida riittää pelkkä laastari. Mentiin laskemaan viileää vettä siihen ja mm. Nakolinna juoksi ympäri koulua etsien kylmäpussia ja muita kunnon ensiapuvälineitä. Keittiöltä löytyi ainut kylmäpussi ja lopun paikkailun hoidin ooppelin taka loosterissa. Nyt täytyy heti sanoa, että tällä hetkellä meidän EA-kaapissa on kaikki paremmin.

Tikattuna


Pulssiin pääsin hoitoon ja siinä vaiheessa kun piti mennä selälleen tikattavaksi, pääsi hirveä märy, ei muhun sattunu, mut harmitti ihan hirveesti. Taas ajattelin, että nyt tulee sanomista ku näin kävi vaikkakin se oli puhdas vahinko. En osannu yhtään hahmottaa että käsi nousisi sen verran kun kyyristyin laskemaan palaa maahan. Ja kyllä mua ihan vähä pelotti, mietin sitä et olis pitäny kehata pyytää Siriä pitää kädestä kiinni. Ja tunnustan, mietin siinä itkiessäni, että missä on Jauhis, kun sitä eniten tarttis, mutta ei, se on vaan silloin paikalla kun tulee huonoa hitsiä. :)

Käsi paketoitiin ja pari viikkoa paranemis aikaa. Hyvin läheltä piti ettei peukalojänne katkennu, siitä olis tullu paljon pidempi sairasloma. Onneksi saatiin sovittua niin, että pääsin teoriatunneille, olisin varmaan tullut hulluksi, jos kaikki olis menny ohi. Huono tuuri mulle kävi siinäki mielessä kun kesän ainut lämmin viikko sattui siihen kun käsi oli paketissa. Käsi tulehtui ja se oli aika ikävän näköinen.


Kaikki kuitenkin päätyi hyvin, käsi parani, pääsin hitsailemaan IW-osiota loppuun ja sain vielä tentinkin läpi. Siitä lähtien olen käyttänyt hiottaessa pieniä paloja lukkopihtejä.

Ja siihen viimeisimpään. Kun hitsasin viimeisimpiä yläpienarinkuloita, poltin käteni. Puikko syttyi ensin huonosti ja seuraavalla raapaisulla sieltä tippui karpalon kokoinen nööli joka pyörähti hanskan sisään. Poltti niin pirusti. Mulla on sellane nyrkkisääntö, että jos joku kipinä polttaa kauemmin kuin 3 sekunttia, hitsaus kannattaa keskeyttää ja katsoa onko joku paikka tulessa. Tässä tapauksessa hanska lensi kaaressa käytävälle välittömästi ja lähdettiin Sirin kanssa kaffelle. Kahvilassa mietittiin hanskan kohtaloa, ja naurettiin ajatukselle pienestä nuotiosta käytävällä. Muuten, palanut nahka haisee tosi pahalle. En oikein siinä vaiheessa uskonut sen olevan mikään sen kummempi, mutta parin päivän jälkeen palovamma tulehtui ja alkoi särkemään. Lekuri reissu ja kuurille. Eniten taisi harmittaa se, ettei päässyt hitsaamaan kahteen päivään ja siitä seuraavana se, että taas jäisi nahkaan muisto, kantapään kautta oppimisesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti